pátek 24. července 2009

OKNA !!!

Začínáme odzadu:) A to nejlepší zprávou tohoto týdne:) Včera konečně dorazila dlouho očekávaná okna. Termín dodání byl několikrát posunut, ten první byl stanoven kolem 20.6. Nutno říct, že posun termínu byl ze strany firmy EURO Jordán. A tenhle stručný komentář k termínu dodání našich oken (netřeba dále rozebírat toto bolavé místo naší stavby) zakončím takovou perličkou, která nás opravdu dostala. Naše okna už byla připravená k odvozu minulý týden, ale bohužel se do náklaďáku, tranzitu, nebo čím se to vlastně vezlo, nevešla:(

Borůvka s okny vypadá už jako opravdový domeček, který už se těší na fasádu. Už to není jen hrubá stavba, ve které jsou díry pro radost proletujícího ptactva:) Okna jsou oboustranný zlatý dub. A jsem ráda, že jsme nakonec zvolili tuhle variantu, protože to vypadá fakt super. Časem chceme mít všude barevně vymalováno, takže i "vnitřní zlatý dub" k tomu půjde bezvadně. Původně jsme uvažovali o ořechu, ale nakonec to vyhrál zlatý dub. Jsme rádi, protože jsme v Louňovicích objevili přímo vedle sebe dva baráčky, z nichž jeden má zlatý dub a druhý ořech, a ten s ořechem vypadá tak nějak smutně. Nás odradilo hlavně to, když jsme viděli tu velkou tmavou plochu na dveřích ve vzorkové prodejně.
Zlatý dub je prostě zlatý dub a ta barva je opravdu krásná. Okna se včera ještě nesměla otvírat, takže jsem si je nemohla "ohmatat" úplně detailně:) Ale rámy jsou na omak moc příjemný a i při pečlivějším zkoumání to vypadá, že okna jsou opravdu kvalitně udělaná a že nám vydrží hóóóóóódně dlouho.
A teď fotky ..............


Pohled ze silnice.........




Pohled ze zahrady ..........


A tohle je naše "okno do světa" ............ úžasně velké okno, které bude krásně prosvětlovat naši ložnici, takže v tomhle pokoji už nejsou nutná ani střešní okna.


Vlevo okno u jídelního koutu a vpravo okno v kuchyni.........


Okna u kluků v pokoji. Do tohodle pokoje ještě 2 střešní okna přijdou. Měla by být příští týden.


Okno spodního pokoje.........


A okno spodní koupelny (technické místnosti) .........


A tady ještě detail francouzských oken na zahradu.
Tahle okna měla být původně vyšší, ale prý není možné vyrobit tak "velkou plochu oken" v jednom kuse, takže se okna oproti projektu zmenšila. Tuhle změnu jsme ještě speiálně písemně potvrzovali před zahájením výroby domu.
Když jsme tedy uviděli ty "díry", které jsou nad okny, napadlo nás, že bude asi někde chyba:) Ale pan Chyška mladší nás ujistil, že to tím není, že je to normální postup, který se použivá v podstatě na všech montservisáckých stavbách. A díry se ucpávají dřevem. Popravdě řečeno, na stavbách, které mají zároveň blog jsem to tedy nevykoukala, ale věřím tomu, co pan Chyška mladší tvrdí.

Žádné komentáře: