středa 3. února 2010

Další fotky


Tady je vidět pokládka dešťové kanalizace.





Gajgr a napojení do betonové nádrže na vodu.



A tohle je opravdu zajímavé. Pohled na naše okno v koupelně. Jak to vypadá, když člověk nemá v takové dřevostavbě odvětrávání koupelny. Což jsme si ověřili velice rychle, a to v době, kdy ještě nebylo naše odvětrávání zcela zprovozněno. Toto se nám objevovalo na okně každý den večer poté, co jsme vykoupali kluky. Cca 14 dní než bylo odvětrávání zcela zapojeno. Dalo se to celkem "zmírnit" cca 2 hodinovým větráním oknem, což je v zimě fakt super. Podlahové topení topí a střešní okno odvětrává ......... i to teplo:)
Takže tvrzení, že "v dřevostavbě není potřeba koupelny odvětrávat, protože si prostě stačí otevřít okno", je poněkud mimo. Ale nejlepší na tom byla hláška naší stavební firmy, když jsme jim popsali, jak se nám v koupelně sráží vlhkost. "My jsme vám ale říkali, že si máte dát pod to střešní okno radiátor". Zřejmě "připravená" odpověď pro jinou stavbu, kde radiátory mají:) My s komplet podlahovým vytápěním tedy žádný radiátor nevlastníme:)
No, každopádně, odvětrávání funguje, vlhkost se tedy odvětrá a fleky záhadně zmizely. Tedy pokud nepočítáme "flíčky", které se tu a tam vytvoří kolem míst, kde jsou uchyceny desky na kovových rastrech (rastry jsou dle pana Chyšky mladšího příliš blízko okna, tudíž vám tu vzniká tepelný most, řeší se jako reklamace). Stejný problém s oknem se objevil ještě u kluků v pokoji.
O víkendu jsem nechtěně provedla takový malý test. Větrák v horní koupelně jsem nezapnula hned po koupání při odchodu z koupelny, ale až cca po hodině. Zároveň zůstaly v koupelně zavřené dveře. A světě div se, fleky byly opět mezi námi:)










A tohle už je naše poměrně zabydlená koupelna. A k čemu že slouží ty dvě malé stoličky? Vana je napuštěná ............ že by tam něco bylo?:)


No jo, je to náš první borůvkový kapr:) Nebyl ale na borůvkách, nýbrž klasicky smažený s bramborovým salátem:) Chudák kapr:)




No vida, a jsme na konci prosince. To už je skoro současnost:) Tak dobrou noc všem a pokračování příště.

Žádné komentáře: