pondělí 8. února 2010

Jak to vypadá s topením

Takže, včera večer se nám pan Chyška mladší zpátky neozval. Manžel nechtěl nic nechat náhodě a tak ještě včera zavolal rovnou panu Skálovi z firmy Štorc, která nám prováděla realizaci topení. Pan Skála je první kontaktní osoba, se kterou jsme li o našem topení jednali. Když mu manžel řekl o co se jedná a jde pravděpodobně o pokoj dětí, slíbil, že od nich někdo dorazí hned během dneška.
Hned ráno po sedmé hodině se nám také ozval pan Chyška mladší, večer měl prý vybitý mobil. Manžel mu řekl, že už firmu Štorc kontaktoval sám a že tedy zatím není nutné, aby je naháněl i on.
Jak pan Skála slíbil, tak udělal. Odpoledne dorazil jeho kolega z firmy Štorc a snažil se najít v čem je problém. Všechno proměřil, ale žádnou závadu neobjevil. Rozebral i termostat, ale ten byl taky OK. Divné bylo, že nechal cca hodinu nahozené pouze topení u kluků a chránič nespadl. Když se ovšem nahodí topení v celém baráčku včetně kluků, chránič spadne. Když se nechá topení všude kromě kluků, nespadne nic. Logicky by se tedy dalo říct, že problém bude u kluků. To ovšem vylučuje zase varianta, že když se topí jenom u kluků, chránič nespadne. Fakt divný.
Touto návštěvou máme vyřízenou i jednu další reklamaci, a to 2 blikající termostaty, které nedokáží udržet nastavení času. Prý špatný kondenzátor v termostatu. Na můj dotaz, zda je to normální, že se konkrétně u nás už mění v rámci reklamace třetí termostat, mi bylo řečeno, že jde zřejmě o vadnou sérii z výroby.
Než kolega pana Skály (pan Bravenec) odjel, nahodil topení komplet v celém baráčku s tím, že to vypadá OK. Trvalo to cca 15 minut ......... a byl opět dole:)
Tak jsem začala přemýšlet, jestli spolu nemůže nějak souviset "přemostění" v napojení elektriky u kluků a spínání bojleru na levný proud. Napadlo mě jednoduché řešení, shodit jistič pro bojler a pro ovládání bojleru a nahodit topení pro celý baráček. A co se stalo? Chránič pro podlahovku celou hodinu nespadl:)
Tak jsem to ještě "zatepla" zkonzultovala se svým taťkou, který mi ještě poradil nahodit zpátky jističe pro bojler, ale bojler vyndat ze zásuvky. Pokud to ani tahle nespadne, mohl by to být špatný termostat v bojleru. Je to cca 1,5 hoďky a nic nespadlo:)
Pak tu máme ještě jednu možnost. V pátek tu byli konečně 2 chlapíci z Telefónicy provoznit linku pro net. Uvolnění místa na ústředně jsme se dočkali už před nějakou chvílí, teď se ale pro změnu čekalo zase až povolí mráz:) Takže hned v pátek naklusali:) Vzhledem k tomu, že se kopalo i venku u budníku na elektriku (aby propojili naši přípojku s jejich kabelem, který měl být kdesi v zemi), existuje teoreticky možnost, že kopli i někam, kam neměli. A to třeba do kablíku pro bojler. Moc pravděpodobné to asi není, ale dneska je možný skoro všechno:)
No uvidíme, každopádně počkáme přes noc, zda chránič spadne nebo ne. Zatím pořád drží:)
Takže varianta rozkopané podlahy u kluků, ze které mě už předem omývali, nás snad naštěstí nečeká:) A u kluků se topí!!!!!!:) Raději to zaklepu:)

Žádné komentáře: