úterý 9. února 2010

Jak to bylo dál s topením

Jak se bohužel ukázalo, padání chrániče nijak nesouvisí s bojlerem. Provedli jsme "noční test" a nechali shozené oba jističe pro bojler (pro samotný bojler i pro ovládání bojleru). Zároveň jsme bojler vytáhli ze zásuvky. Všechno ostatní zůstalo nahozené. Když jsme se ráno probudili do zimy, bylo už celkem jasné (i bez kontroly, zda chránič spadl), že tudy cesta nevede. Bojler v tom nejede:)
Následkem střídání teplot nám vznikla nepěkná prasklina mezi kuchyní a chodbou. Jedinou pozitivní věcí je, že když jsou zavřené dveře, je schovaná přímo pod nimi:)

Další informace uvedu pouze výčtem a po vlastní autocenzuře svého původního článku, neboť vlna mých emocí zvedla vlnu kritiky:)
- teplota venku přes noc -13 stupňů
- cca od půlnoci uvnitř bez topení
- ráno obývák 19,5 stupně, u kluků v pokoji 18 stupňů
- krbová kamna jsou schopna teplotu dole v obýváku navýšit o 5 stupňů
- teplo lze "vyhnat" z kamen i do pokoje kluků a teplotu zvýšit cca o 2 stupně (to už je ovšem dole v obýváku jako v pekle a nedá se tam téměř vydržet)

Pan Chyška mladší se telefonicky dohodl s panem Bravencem z firmy Štorc, že podle provedeného měření pana Bravence u nás na místě, nebude chyba ve špatném chrániči. Elektrikář Mont Servisu k nám tedy odeslán nebyl. Na pátek byl ale prostřednictvím firmy Štorc (naše podlahové topení) domluven specialista. Dříve to prý nešlo, protože tento pán byl na školení.

Vzhledem k tomu, že jsme definitivně zjistili, že pokud zůstane shozený jistič pro podlahovku u kluků v pokoji, všechno ostatní běží a chránič pro topení nespadne, zůstal jistič shozený. Z čehož logicky vyplývá, že u kluků byla dost velká zima a s tím se muselo něco udělat. Do pátku se rozhodně čekat nemohlo. Takže jsme od našich půjčili přímotop a hned bylo veseleji:) A čekali jsme na pátek ...........

Žádné komentáře: